Gestucte muur verven, bekijk handige tips.
Een schilder schildert een gestucte muur met blauwe muurverf.

Gestucte muur verven: hoe?


Een gestucte muur verven? Met een paar handige tips ga je daar eenvoudig zelf mee aan de slag. Houd er wel rekening mee dat de procedure voor gladde ondergronden net iets anders is dan bij nieuwe gestucte muren met een structuur.

Het is in alle gevallen belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen, de gestucte muur netjes voor te strijken en vervolgens de muurverf aan te brengen. Na het schilderen is het belangrijk om de afplaktape te verwijderen als de verf nog nat is.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Het schilderen van een gestucte muur vereist zorgvuldige voorbereiding en het gebruik van de juiste materialen. Met een muurverf, of in dit geval: stuc verf, en de juiste schildertechnieken kun je genieten van een prachtige afwerking van jouw gestucte muren

Stucwerk schilderen

Na het stucen van je muur in het de bedoeling dat je deze afwerkt. Je kunt je nieuw gestucte muur schilderen, maar wanneer deze al eens geschilderd is kan je het stucwerk ook verven in een andere kleur. Zorg er wel voor dat je stucwerk volledig droog is. Vervolgens is een gestucte muur eenvoudig te verven. Je kunt zowat met elke muurverf je gestucte muur een nieuwe uitstraling geven.

Gestucte muur sauzen: handige tips en stappen

Benieuwd naar onze handige tips om de gestucte muur te sauzen? We zetten er een paar op een rij:

1. Bereid de gestucte muur voor

Voordat je begint met je gestucte muur te schilderen is het van belang dat je een goede voorbereiding treft. Zorg ervoor dat de gestucte muur goed schoon is alvorens je begint met schilderen. Gebruik een sopje met warm water en een verfreiniger om deze schoon te maken. Eventuele beschadigingen en gaatjes kunt je herstellen met een geschikte muurvuller. Het is daarnaast belangrijk om de ruimte goed te ventileren, de vloer af te dekken en alles wat je niet wilt schilderen af te plakken.
Tip: wil je gladde gestucte muur verven? Gebruik fijn schuurpapier (korrel 280) om de laatste korrels weg te werken, voordat je gaat schilderen.

2. Voorstrijken van de gestucte muur

Heb je een nieuw gestucte muur, dan dien je gebruik te maken van een voorstrijkmiddel. Om de nieuw gestucte muren te verven is het vervolgens belangrijk om die voor te strijken. Je vermindert daarmee de zuigende werking, waardoor de verf beter dekt. Is je gestucte muur al eens eerder geschilderd? Dan is het niet nodig om die te voorstrijken.
Tip: bestel de voorstrijk op kleur, waardoor je een mooier en beter dekkend resultaat creëert.

3. Gestucte muur verven

Zodra de eventuele voorstrijk droog is kun je de gestucte muur sauzen. Roer de muurverf goed door en schenk het in een verfbak. Deel de muur in denkbeeldige vlakken in en schilder eerst langs de randen. Gebruik daarvoor een kwast, om de vlakken daarna in te kleuren met een roller.
Tip: laat de banen die je schildert een beetje overlappen. Je zal de banen daardoor niet meer zien als de verf gedroogd is.


Na het schilderen van je stucwerk is het belangrijk om de afplaktape meteen te verwijderen, als de verf nog nat is. Het levert het mooiste resultaat op, met een superstrakke lijn. En wil je de kwasten en rollers bewaren voor een volgende keer? Spoel ze uit met lauw warm water en bewaar ze daarna hangend. Op die manier blijven de kwasten en rollers goed van kwaliteit, zodat je er later opnieuw een keer een gestucte muur mee kunt verven.

Nieuw gestucte muren verven

Wil je nieuw gestucte muren verven en ben je daarvoor op zoek naar de beste producten? Wij helpen je de juiste verf of saus te bestellen, net als de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je daarbij nodig hebt. We hebben de producten voor je op voorraad en als je daar voor minimaal €50 van bestelt is de verzending helemaal gratis.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je vragen over het schilderen van je stucwerk of ben je op zoek naar de juiste verf voor je nieuw gestucte muur? Onze expert helpen je graag verder.

Verven op stucwerk is niet moeilijk en kan jij als onervaren doe-het-zelver ook. Je dient alleen de juiste verf, schildersbenodigdheden en stappen te nemem om een prachtig resultaat van je stucwerk te krijgen. Zo kan iedereen een muur verven na het stucen. Benieuwd hoe je dat kan doen zonder strepen? Wij leggen het graag uit, zodat je het stucwerk ook streeploos afwerkt.


Maak je klus compleet

Verf (3)

Voorstrijk

Binnen

Binnenmuurverf

Buiten

Buitenmuurverf

Benodigdheden (6)

> Kwast

> Muurverfroller

> Verfrolbeugel

> Verfbakje

> Afplaktape

> Universol verfreiniger